Zweden/Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Lasse Ȧberg. Met o.a. Lasse Ȧberg, Jon Skolmen, Mats Bergman, Hege Schøyen en Ulf Eklund.

VPRO Cinema

De golfclub die het terrein van het gezin Olofson huurt wil uitbreiden, maar krijgt zowel de groene jongens als de archeologen tegen. De eersten willen het landschap bewaren, de anderen willen dit landschap omploegen op zoek naar oude voorwerpen van de Vikings. Bruno Anderhage (Bergman), baas van Parvus dat zojuist zijn broodrooster-afdeling afstootte, is een golffanaat, wat niet hetzelfde is als een goed speler. Stig Olssen ([KA9]Aberg), een van zijn afgedankte arbeiders, daagt hem uit tot een golfduel, ook al kent hij niets van het spel. Samen met lotgenoot Ole (Skolmen) trekt Stig naar Schotland, de bakermat van het golf, om er zich te specialiseren in de sport. Eerder een opeenstapeling van losse sketches i.v.m. de golfsport en het snobisme dat er rond hangt. De makers namen echter teveel hooi op de vork om het geheel te doen slagen, maar fragmentarisch zijn er enkele zeer leuke momenten. Hoofdacteur/regisseur Ȧberg schreef het scenario samen met Bo Jonsson. Achter de camera stond Rune Ericsson. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Lasse Ȧberg
Cast:
Lasse Ȧberg, Jon Skolmen, Mats Bergman, Hege Schøyen, Ulf Eklund, Marianne Scheja, Jimmy Logan, Margo Gunn, Lasse Haldenberg, Annalisa Ericsson, Ingvar Kjellson, Claes Månsson, Bertil Norström, Margreth Weivers, Pia Osgarsson
Scenario:
Lasse Ȧberg
Productie:
Bo Jonsson, Serina Björnbom
Camera:
Rune Ericsson
Muziek:
Stefan Nilsson
Montage:
Sylvia Ingemarsson
Jaar:
1991
Alt. titels:
Accidental Golfer, The, Den ofrivillige golfaren
Genres:
Komedie, Sportfilm, Familiefilm
Landen:
Zweden, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Accidental Golfer (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken