Canada 1997. Horror van Patricia Rozema. Met o.a. Michael Gross, Karen Elkin, Cary Lawrence, Ellen David en Stephen Mendel.

VPRO Cinema

Frank Ingram (Gross), docent literatuur, wordt lastig gevallen door zijn studente Samantha Perry (Elkin). Ze belt hem 's nachts op om te zeggen dat ze hem hoorde roepen. Wat Frank ook doet, ze weet van geen ophouden, zelfs niet nadat het meisje naar een andere staat getrokken is. Haar toon wordt alsmaar agressiever en hij begint te vrezen voor het leven van zijn vrouw en baby. Korte griezelfilm onder hoogspanning. De chaotische waanzin van de man wordt steeds realistischer en krijgt de kijker in zijn greep. De climax is even schitterend als onverwacht. Met veel fantasie in beeld gebracht door een talentvolle cineaste. Marianne Ackerman en Rozema baseerden hun scenario op een kort verhaal van David Morrell. Achter de camera stond François Protat.

credits

Regie:
Patricia Rozema
Cast:
Michael Gross, Karen Elkin, Cary Lawrence, Ellen David, Stephen Mendel, Gail Garfinkle, Ian Finlay, Al Vandecruys, Michel Perron
Scenario:
Ackerman en Rozema
Productie:
Wendy Grean, Robin Spry, Jeff Fazio, Paul Painter, Bruce Moccia, David Hood
Muziek:
Benoît Jutras
Jaar:
1997
Alt. titels:
Hunger: But at My Back I Always Hear, The, But at My Back I Always Hear
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen