Zuid-Korea 1998. Romantiek van Hong Sang-soo. Met o.a. Paik Jonghak, Oh Younong, Kim Yosuk, Chun Jaehyun en Park Hyunyoung.

VPRO Cinema

The Power of Kangwon Province is de tweede speelfilm van Hong, die in 1997 met The Day a Pig Fell into the Well op het Rotterdamse filmfestival een Tiger Award in de wacht sleepte. De provincie Kangwon is een populaire vakantiebestemming in de buurt van Seoul. Om de hete zomer in de stad te ontvluchten en om een affaire met een getrouwde universiteitsdocent te vergeten, maakt Ji-sook met twee vriendinnen een tripje naar de bergen van Kangwondo, waar ze een vriendelijke politieagent ontmoet. Ook Sang-kwon, een leraar op zoek naar een nieuwe baan, onderneemt een korte vakantie samen met een vriend. Zijn vakantie wordt eveneens gekenmerkt door dronken feestjes, vreugdeloze flirten, surrealistische dialogen en plotseling ontaardende ruzies.

credits

Regie:
Hong Sang-soo
Cast:
Paik Jonghak, Oh Younong, Kim Yosuk, Chun Jaehyun, Park Hyunyoung, Kim Duck-young, Shim Jae-hyun, Jung Bo-Suk, Oh Youn-Hong, Paik Jong-Hak
Scenario:
Hong Sang-soo
Productie:
Ahn Byungjoo
Camera:
Kim Young-Cheul
Muziek:
Won Il
Geluid:
Bang Euni-Jin
Montage:
Lee Tae-Won
Jaar:
1998
Alt. titels:
Power of Kangwon province, The, Kangwondo eui him
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Romantisch drama
Landen:
Zuid-Korea

op televisie
0 uitzendingen