Frankrijk 1997. Drama van Franck Apprédéris. Met o.a. Claude Brasseur, Margot Abascal, Jean Franval, Tania Sourseva en Jean-Pierre Moulin.

VPRO Cinema

De ex-politieman, nu priester, Simon (Brasseur) zet zich in voor de kansarme jongeren van Marseille. Van zijn bisschop krijgt hij de toelating om, samen met zijn beschermelingen, een verlaten dorp terug leefbaar te maken om daar de werklozen van Marseille een onderkomen te bieden. Hier ontmoet hij Juliette (Winisky), een vijftienjarige adolescente die, sinds haar ouders de dood vonden in een brand, geen woord meer gesproken heeft. Dan verschijnt Jeanne (Abascal), een violiste die op het punt staat te trouwen. Ze wil haar biologische vader vinden en ze is ervan overtuigd dat dit Simon is. Om alles nog erger te maken blijken de bewoners van een naburig dorp helemaal niet opgezet met de plannen van Simon en laten geen kans voorbijgaan om hem te dwarsbomen. Wat een priester lijden kan! Een resem kunstmatig opgeroepen problemen, gekruid met het nodige goedkope sentiment, is in staat om zelfs een uitstekend acteur als Brasseur voor een onmogelijke taak te stellen. De derde film in de reeks van LE JUSTE en in elk geval een bedroevend dieptepunt. Het scenario dat een lappendeken is van zowat alle bestaande clichés werd neergepend door Sylvie Simon. Yves Dahan zette het op film. Stereo.

credits

Regie:
Franck Apprédéris
Cast:
Claude Brasseur, Margot Abascal, Jean Franval, Tania Sourseva, Jean-Pierre Moulin, Sylvain Corthay, Michel Modo, Alexandra Winisky, Sébastien Chaudoul, Hafid Fedaouche, Mohamed Messaoudène, Kalid Fateh, Nicolas Jacot, Elodie Bruno, Julie Fouquet, Nicolas Randazzo
Muziek:
Jean Musy
Jaar:
1997
Alt. titels:
Juste : Sonate pour Juliette, Le, Sonate pour Juliette
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen