Frankrijk/Duitsland/Italië 1997. Romantiek van Roger Vadim. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Ludmila Mikaël, Roger Van Hool, Michael York en Agathe De La Fontaine.

VPRO Cinema

Jeanne Delvaux (Barrault), hertrouwt met Achille (Van Hool), verneemt dat haar eerste man in Brazili[KA3]e om het leven gekomen is. Ze moet dit trieste nieuws melden aan Arthur (St[KA1]evenin) en Marie (Beudaert), de kinderen uit dit huwelijk. Ook Achille heeft reeds een dochter uit zijn vroeger huwelijk met P[KA1]en[KA1]elope (Mika[KA3]el), die ondertussen nog een kind kreeg uit een andere relatie, die op zijn beurt een zoontje heeft bij een Vi[KA3]etnamese. Deze laatste wordt uit Frankrijk gezet en vertrouwt het kind toe aan Jeanne, die inmiddels kennis gemaakt heeft met de Duitse dirigent Ilya Kim (York). Een tragi-komische kijk op uiteengetrokken huwelijken die als een mozaïek in elkaar passen. Het pleit voor het meesterschap van Vadim dat hij al deze ingewikkelde relaties toch op een duidelijke manier in elkaar doet vloeien zonder dat het artificiëel aandoet. Hij schreef zelf het onderhoudende scenario, dat schitterend vertolkt wordt door een reeks uitstekende acteurs. Voor de fotografie tekende Roberto Ventura. Stereo.

credits

Regie:
Roger Vadim
Cast:
Marie-Christine Barrault, Ludmila Mikaël, Roger Van Hool, Michael York, Agathe De La Fontaine, Sagamore Stévenin, Pascale Petit, Michel Leroyer, Manuel Bonnet, Catherine Arditi, Jessica Beudaert, Lola Naymark, Didier Dejoux, Thi My Chau N'Guyen, Christian Vadim, Esther Moreau, Camille Frank
Productie:
Monique Trnka, Valérie Magnier, Daniel Messère
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1997
Alt. titels:
Coup de baguette magique, Un
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen