België 1995. Drama van Boris Lehman. Met o.a. Saguenail Abramovici, Loup Abramovici, Blanche Irène Albera, Michel-Jean Bélanger en Henri Colpi.

VPRO Cinema

Een film opgevat als een dagboek en verteld in de eerste persoon enkelvoud. Een opsomming van een korte inhoud van deze synthese-film is een onbegonnen zaak. Als een dichter is de regisseur altijd onderweg, op zoek naar de zuiverheid, de onschuld. In lyrische bewoordingen geeft hij een beeld van de wereld zoals hij die ervaart, soms met een kinderlijke onschuld, dan weer met een grondige levenswijsheid. Het is een hulde aan de levensvreugde, een levensles die de toeschouwer optimistisch de zaal doet verlaten. Geen gemoraliseer, maar doordrongen van melancholie, een nostalgie, een verlangen naar het verloren paradijs. De frele beelden laten diepe sporen na bij de aandachtige kijker, want niet iedereen zal van dit experiment houden of het geduld opbrengen het uit te kijken. Maar Lehman is dan ook geen cineast in de gewone zin van het woord. Hij is een dichter die met beelden zijn dichtregels aan elkaar lijmt. Hij schreef zelf het scenario en Antoine-Marie Meert hanteerde de camera. Internationale titel: LIFE LESSONS.

credits

Regie:
Boris Lehman
Cast:
Saguenail Abramovici, Loup Abramovici, Blanche Irène Albera, Michel-Jean Bélanger, Henri Colpi, Raymonde Carasco, Jacques Calonne, Antoine Bonfanti, André Blavier, Michel-Jean Bolanger
Productie:
Boris Lehman
Camera:
Antoine-Marie Meert
Muziek:
Georges Ivanovich Gurdjieff, Thomas de Hartmann, Anne Bernasconi
Geluid:
Henri Morelle
Jaar:
1995
Alt. titels:
Life Lessons, Life Lesson
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Docudrama
Landen:
België

op televisie
0 uitzendingen

Leçon de vie (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken