Frankrijk 1996. Komedie van Bernie Bonvoisin. Met o.a. Nadia Farès, Patrick Bouchitey, Elie Semoun, Victor Lanoux en Martin Lamotte.

VPRO Cinema

De familie Jacob verhuist voor de zoveelste keer, ditmaal naar een huisje in de voorstad. Jo (Lanoux), de vader, verdrinkt zijn norsheid in de alcohol, terwijl de moeder voor het huishouden zorgt. N[KA1]en[KA1]e en J[KA1]esus, hun twee niet al te werklustige zonen, houden zich bezig met bedrog en kleine diefstallen. Hun zus Marie (Farès) is de enige die werkt, als kassière in een supermarkt. Ze leeft echter in haar eigen universum. Dat is haar manier om te ontsnappen aan de eentonigheid van het bestaan. Ze is vastbesloten haar omgeving te ontvluchten op zoek naar de glamour van het leven. Een Franse familie Flodder, die een treffend beeld geeft van het leven in de voorstad. De acteurs doen hun best maar moeten optornen tegen een oppervlakkig en weinig zeggend scenario, geschreven door Bonvoisin zelf. Achter de camera stond Bernard Cavalié. Het geheel wordt omlijst met periodehits.

credits

Regie:
Bernie Bonvoisin
Cast:
Nadia Farès, Patrick Bouchitey, Elie Semoun, Victor Lanoux, Martin Lamotte, Yann Collette, Fabienne Babe, Thierry Frémont
Scenario:
Bernie Bonvoisin
Productie:
André Farwagi
Camera:
Bernard Cavalié
Geluid:
Patrice Grisolet, Michel Brethez
Montage:
Scott Stevenson
Jaar:
1996
Alt. titels:
Démons de Jésus, Les
Genres:
Komedie, Actiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Exploitation
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les démons de Jésus (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken