Verenigd Koninkrijk/Spanje 1995. Horror van Alberto Sciamma. Met o.a. Melinda Clarke, Jason Durr, Robert Englund, Mapi Galan en Doug Bradley.

VPRO Cinema

Twee bankrovers Candy (Clarke) en Johnny (Durr) hebben een grote slag geslagen en willen hun medeplichtigen bedriegen. Ze verbergen het geld, Johnny geeft zich aan en krijgt enkele jaren gevangenisstraf. Terwijl hij de grillen ondergaat van de sadistische Chief Screw (Englund) vindt Candy met haar vier poedels een onderkomen in een klooster. Met de vrijlating van Johnny nakend en hun ex-trawanten die haar ontdekt hebben op de hielen, verbergt Candy zich in een verlaten bordeel. In de woestijn slaat een meteoriet in en een brokstukje wordt onbewust door Candy opgegeten. De gevolgen zijn dramatisch. Op haar tong groeit een vreemd wezen met een eigen wil. Een film die gelijktijdig absurd, griezelig, grappig en wreed is, bevolkt door de meest bizarre personages. Voor zijn debuut als regisseur/scenarist kon Sciamma trouwens rekenen op een hele monstergalerij als acteurs: Clarke (uit RETURN OF THE LIVING DEAD III), 'Freddy' Englund, 'Pinhead' Bradley en punk-idool Tudor Pole. Geen film voor een algemeen publiek, maar liefhebbers zullen hem op prijs stellen. Fotografie is van Denis Crossman. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Alberto Sciamma
Cast:
Melinda Clarke, Jason Durr, Robert Englund, Mapi Galan, Doug Bradley, Mabel Karr, Jonathan Rhys Meyers, Miss Kimberley, Edward Tudor Pole, Danny Edwards
Productie:
Andrés Vicente Gómez
Camera:
Denis Crossman
Muziek:
Fangoria
Jaar:
1995
Alt. titels:
Killer Tongue, The, La lengua asesina, Lengua asesina, La
Genres:
Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

The Killer Tongue (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken