Verenigde Staten 1994. Documentaire van Alice Stone. Met o.a. Jo Giovannoni, Dot Robinson, Becky Brown, Jacqui Sturgess en Amy Berry.

VPRO Cinema

Vijf vrouwelijke motorfanaten vertellen waarom ze zo van hun motorfiets houden. Giovannoni, Robinson, Brown, Sturgess en Berry, vijf typisch Amerikaanse vrouwen tussen de twintig en de 82, hebben een bestaan met sociale zekerheden ingeruild voor een leven op hun Harley Davidson. Ze razen langs de wegen en genieten van hun vrijheid. De eerste feministische WILD ANGEL-film, die zich vooral richt tot mensen met een gelijksoortige liefde, want de film observeert en tracht niets uit te leggen. De vrouwen nemen geen blad voor de mond en schelden alles en nog wat de huid vol. Een uur film tegen een snelheid van 120. Je ziet veel, maar je mist de details. Diepere motivaties hoef je niet te verwachten. Stone schreef het scenario en monteerde het geheel. De commentaar werd geschreven door Diane Hendrix en ingesproken door Wren Ross. Fotografie van Maryse Alberti. Uitsluitend voor de liefhebbers.

credits

Regie:
Alice Stone
Cast:
Jo Giovannoni, Dot Robinson, Becky Brown, Jacqui Sturgess, Amy Berry, Tim Richardson, Earl Robinson, Tim Brown, Nicole Hunvor, Sandy Couture, Gigi Yrizarry, 'Wild Thing', Outcast M.C.
Scenario:
Diane Hendrix
Productie:
Alice Stone, Diane Hendrix
Camera:
Maryse Alberti
Muziek:
Mason Daring
Jaar:
1994
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Feministische film, Bikers-movie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

She Lives To Ride (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken