Nederland 1993. Drama van Rimko Haanstra. Met o.a. Rik van Uffelen, Freark Smink, Cecile Heuer, Loek Beumer en Thea Breederveld.

VPRO Cinema

Zevendelige Nederlandse dramaserie, geschreven door Ellie van Dooren, rond een illusionist, Harrie (Smink), en zijn vrouw Toos (Heuer), die als variet[KA1]e-duo de wereld hebben gezien en menig succesje kenden. Hun vrienden van vroeger is het anders gegaan. De meesten zijn in de veilige, vertrouwde Bloemenbuurt gebleven, waar het lijkt of de tijd is blijven staan. De bewoners vormen een hechte gemeenschap en het is net of zij allemaal kinderen zijn gebleven. Geld lijkt geen rol te spelen. Behalve voor Harrie, die een dubbel leven leidt: zijn magische talenten demonstreert hij openbaar, maar stiekem speelt hij Franse roulette in louche casino`s. Met behulp van een geheime formule, opgeslagen in een chip, wint hij gigantische bedragen. Tot de Man met de Hoed (van Uffelen), die Harrie's praktijken in de smiezen heeft, de chip opeist en een ultimatum stelt. En, jawel, Harry gaat dood. Maar waar is de chip? Toos keert als weduwe terug naar de Bloemenbuurt en begint daar een café annex pension, waar de Man met de Hoed zijn intrek neemt, uiteraard naarstig op zoek gaat naar de fel begeerde chip. Vanaf dat moment moet de kijker geconfronteerd worden met schijnbaar geestige, spannende en bizarre belevenissen voor de buurtbewonders. De kijker ervaart die echter als banaal, weinig verrassend en vervelend.

credits

Regie:
Rimko Haanstra
Cast:
Rik van Uffelen, Freark Smink, Cecile Heuer, Loek Beumer, Thea Breederveld, Leny Breederveld, Beppie Melissen, Jeanette Oldenhave, René van 't Hof, René Groothof, Tjerk Risselada
Scenario:
Ellie van Dooren, Ellie Dooren
Productie:
Sjoerd Van de broek, Eric Hafkamp
Camera:
Dirk Teenstra
Muziek:
René Groothof
Geluid:
Bert Flantua
Art direction:
Wieger de Jong
Montage:
Gys Zevenbergen
Jaar:
1993
Alt. titels:
Man met de Hoed, De
Genres:
Drama, Mysterie, Fantasy, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Fantasy, Soap opera
Landen:
Nederland

op televisie
0 uitzendingen

De Man met de Hoed (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken