België/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Alain Berliner. Met o.a. Georges Du Fresne, Michèle Laroque, Jean-Philippe Écoffey, Hélène Vincent en Daniel Hanssens.

VPRO Cinema

De zevenjarige Ludovic (Du Fresne) snapt niet waarom hij een jongen is, want hij was veel liever een meisje geweest. Hij kleedt en gedraagt zich daarom vaak als een meisje. Dit past niet bij de bekrompen kleinburgerlijke normen van zijn buurt, waardoor uiteindelijk iedereen het gezin behandelt als paria's. Vader verliest zijn werk en de sfeer thuis wordt grimmig. Je zou denken dat het om loodzware kost gaat, maar regisseur Berliner benadert het gegeven op een frisse, poëtische en genre-vernieuwende manier. Het drama van Ludovic wordt echter teveel benadrukt (achtereenvolgens bekeken door de ogen van Ludovic, zijn vader en zijn moeder), waardoor het niet helemaal geslaagd genoemd mag worden.

credits

Regie:
Alain Berliner
Cast:
Georges Du Fresne, Michèle Laroque, Jean-Philippe Écoffey, Hélène Vincent, Daniel Hanssens, Laurence Bibot, Jean-François Gallotte, Marie Bunel
Productie:
Carole Scotta
Camera:
Yves Cape
Muziek:
Zazie, Dominique Dalcan
Montage:
Sandrine Deegen
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Komedie
Landen:
België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Ma vie en rose (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken