Argentinië 1997. Komedie van Alejandro Agresti. Met o.a. Norman Briski, Mirta Busnelli, Carlos Roffé, Laura Melillo en Silvana Silvari.

VPRO Cinema

Snel-snel gemaakte rauwe komedie van Argentijns door Nederland geadopteerd `enfant terrible` Agresti, `om iets klaar te hebben voor het festival van Cannes in 1997...` Filmscribent Alfredo (Briski) wordt door zijn hoofdredacteur ontslagen omdat hij niet mild genoeg is voor de nationale filmindustrie. De volgende 45 min. zien wij hem door Buenos Aires razen, scheldend op de wereld en iedereen die naar hem wil luisteren. Alfredo`s vrouw Claudia (Melillo) heeft hem gedumpt voor schilder Pablo (Roffe). Alfredo belt alle ex-liefjes van Pablo op in de hoop iets te vernemen dat hem schade kan berokkenen. Hij ontmoet Eloisa (Busnelli), een oude vlam van Pablo, die zich de schilder nauwelijks kan herinneren en Alfredo doet zich voor als Pablo. Agresti overtreft zichzelf vooral qua verbaal geweld met een hoofdpersonage dat zo antipathiek is dat je nauwelijks kan lachen met zijn vermeende grollen en dat de hele bedoeling irriterend overkomt. Of is dat Agresti's bedoeling?

credits

Regie:
Alejandro Agresti
Cast:
Norman Briski, Mirta Busnelli, Carlos Roffé, Laura Melillo, Silvana Silvari, Harry Havillo, Sebastian Polonsky, Lucia Belen Blanco, Mariana Micaela Blanco, Norman Brinski
Scenario:
Alejandro Agresti
Productie:
Alejandro Agresti, Pascual Condito, Thierry Forte
Camera:
Mauricio Rubinstein
Muziek:
Paul M. van Brugge
Art direction:
Guillermo Kohen
Montage:
Alejandro Brodersohn
Jaar:
1997
Alt. titels:
Cruz, La
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Film over de media, Satire
Landen:
Argentinië

op televisie
0 uitzendingen

La cruz (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken