Frankrijk 1996. Drama van Christophe Malavoy. Met o.a. Christophe Malavoy, Michel Aumont, Naël Marandin, Clément van den Bergh en Pierre-Arnaud Juin.

VPRO Cinema

Parijs kort voor WO II (1939-44). Pater de Pradts (Malavoy) geeft onderricht in een katholiek internaat. Hier zijn de zeventienjarige Servais (Maradin), een briljant leerling, en de rumoerige jonge Souplier (Van den Bergh) onafscheidelijke vrienden, ondanks het leeftijdsverschil. De pater verbiedt contacten tussen de leerlingen van verschillende klassen en hij tracht dan ook de vrienschap tussen Servais en Souplier te breken. De ware reden hiervoor wordt echter al vlug duidelijk: de Pradts koestert passionele gevoelens voor Souplier. Geen erg opwekkend verhaal dat echter diepe indruk nalaat. Malavoy schittert in zijn rol van pedofiele pater en ook de twee jongens leven zich goed in hun personage in. Een boeiend, maar pessimistisch scenario van Didier Decoin, naar de roman van Henry De Montherlant. Fotografie van Bernard Lutic.

credits

Regie:
Christophe Malavoy
Cast:
Christophe Malavoy, Michel Aumont, Naël Marandin, Clément van den Bergh, Pierre-Arnaud Juin, Pierre-Alexis Hollenbeck, Michel Dussauze, Luc Lévy, Alain Gilbert, Luc Denoux
Productie:
Dominique Antoine, Daniel Messère
Camera:
Bernard Lutic
Muziek:
Charles Gounod
Schrijver:
Henry De Montherlant
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ville dont le prince est un enfant, La
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen