Frankrijk 1996. Misdaad van Marion Serraut. Met o.a. Corinne Touzet, François-Eric Gendron, Yves Beneyton, Pierre-Marie Escourrou en Franck Capillery.

VPRO Cinema

In een provinciestadje wordt een vijftienjarig meisje gevonden, verkracht en mishandeld. Alvorens ze sterft herhaalt ze verschillende keren de naam [KL]Lola[KLE]. Niemand weet op wie of wat die naam slaat, maar iedereen is erg onder de indruk van het gebeuren, vooral de gendarmerie, want het meisje was de dochter van een rijkswachter. In deze alles behalve prettige situatie verschijnt Isabelle Florent (Touzet), de nieuwe onderofficier bij de plaatselijke rijkswachtbrigade. Deze eerste opdracht betekent voor haar een dubbele uitdaging. Eerste film in een reeks misdaadprenten rond Florent, een frisse, jonge verschijning die de zaken met al haar charme kan oplossen. Veel nieuws onder de zon weet de film niet te brengen, maar hij heeft evenmin meer pretenties dan de kijker met wat spanning te ontspannen. Scenario van Eric Kristy. Fotografie van Jean-Pierre Aliphat. Nicam Stereo.

credits

Regie:
Marion Serraut
Cast:
Corinne Touzet, François-Eric Gendron, Yves Beneyton, Pierre-Marie Escourrou, Franck Capillery, Grégoire Baquet, Dominique Labourier
Scenario:
Eric Kristy
Camera:
Jean-Pierre Aliphat
Muziek:
Laurent Ferlet, Edouard Ferlet
Jaar:
1996
Alt. titels:
Femme d'honneur, Une
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Une femme d'honneur (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken