Frankrijk 1994. Drama van Thierry Chabert. Met o.a. Marie Bunel, Arielle Dombasle, Wadeck Stanczak, Axelle Grelet en Sévérine Ferrer.

VPRO Cinema

Indo-China, eind jaren 1930. Op het ogenblik dat hij zijn dood voelt naderen vraagt Aim[KA1]e aan zijn vrouw Juliette (Bunel) te zorgen voor zijn twee kinderen, Anne (Grelet) en Alice (Ferrer). Juliette vertrekt naar Frankrijk met Anne, die later de actrice Dany Carrel zal worden. Het meisje, dat de spottende bijnaam [KL]Annamite[KLE] kreeg, wordt al vlug in de steek gelaten en belandt in het weeshuis. Haar jaren als adolescente brengt ze door in een kostschool waar ze enkel begrip vindt bij abb[KA1]e Brenne (Stanczak), die haar het bestaan van haar Viëtnamese moeder en zuster onthult. De trieste jeugdherinneringen van Danny Carrel. Geen opwekkende film, wel een accuraat beeld van Frankrijk en Indo-China ten tijde van WOII. Odile Barski bewerkte de autobiografie van Carrel. Achter de camera stond Claude Robin. Nicam Stereo.

credits

Regie:
Thierry Chabert
Cast:
Marie Bunel, Arielle Dombasle, Wadeck Stanczak, Axelle Grelet, Sévérine Ferrer, Aurélie Remacle, Philippe Polet, Dany Carrel
Camera:
Claude Robin
Muziek:
Angélique Nachon, Jean-Claude Nachon
Schrijver:
Carrel
Jaar:
1994
Alt. titels:
Annamite, L'
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'Annamite (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken