Frankrijk 1996. Misdaad van Pierre Boutron. Met o.a. Florence Pernel, Françoise Christophe, Maxime Leroux, Béatrice Agenin en Sarah Bertrand.

VPRO Cinema

Vrouwelijke rechter Larrieu (Pernel) krijgt een jonge meisje voor zich dat op verdenking van onvrijwillige doodslag voorgeleid wordt. De rechter koestert het vermoeden dat Bettina (Bertrand) onschuldig is. Stern (Guillo), de gerechtspsychiater, stelt vast dat Bettina fragiel en radeloos is. Intussen slaagt politie- inspecteur Colas (Diefenthal) er niet in haar familieleden aan het praten te krijgen. Maar hij ontdekt wel dat Manfred (Slagmulder), de leider van het punkbandje waar Bettina deel van uitmaakte, druk probeert uit te oefenen op de rechter. Een aflevering uit de reeks die er zijn mag, dank zij een degelijk scenario van Daniel Saint-Hamont en knipoogjes naar Claude Chabrol die omni-aanwezig zijn i.v.m. de leefwereld van een bepaalde Franse, provinciaalse bourgeoisie.

credits

Regie:
Pierre Boutron
Cast:
Florence Pernel, Françoise Christophe, Maxime Leroux, Béatrice Agenin, Sarah Bertrand, Frédéric Diefenthal, François Berléand, Jacques Pater, Dominique Guillo, François Clavier, Bruno Slagmulder
Jaar:
1996
Alt. titels:
Juge est une femme : La fille ainée, Le, Fille ainée, La
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen