Canada/Duitsland 1996. Sciencefiction van Ron Oliver. Met o.a. Brian Downey, Eva Haberman, Michael McManus, Ellen Dubin en Tim Curry.

VPRO Cinema

Met zijn kunstbloed heeft Kai (McManus) slechts een overlevingskans van tien wakende dagen. Zev (Haberman) wil hem naar de planeet van zijn voorouders, Brunnis, brengen in de hoop daar een remedie te vinden om Kai in leven te houden. Stanley Tweedle (Downey) voelt er niet veel voor om op zoek te gaan naar een planeet die rond een stervende zon draait. De kannibalistische Giggerota (Dubin) is niet dood en vastbesloten de LEXX te veroveren. Wanneer ze uiteindelijk arriveren op Brunnis krijgen ze te maken met de opdringerige hologram van de Poetman (Curry). Door Giggerota's tussenkomt wordt de evolutie van zon naar super-nova versneld. De krankzinnige, onvoorspelbare stijl van het eerste deel wordt behouden en, vooral in de personages van de Poetman en Giggerota, krijgt het stripelement nog meer diepgang. De afdeling speciale effecten heeft subliem werk afgeleverd. Deel twee van deze vierdelige cyclus werd eveneens geschreven door Paul Donovan, Jeffrey Hirschfield en Lex Gigeroff. Fotografie van Les Krizsan. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Ron Oliver
Cast:
Brian Downey, Eva Haberman, Michael McManus, Ellen Dubin, Tim Curry, Jeffrey Hirschfield, Kate Rose, Rachel Grover, Shawn Clark, Jennifer Overton, Rainer Matsutant, Anna Cameron
Scenario:
Paul Donovan
Productie:
Paul Donovan, Wolfram Tichy, Tichy, Wolfram Donovan Paul, Bill Fleming
Camera:
Les Krizsan
Muziek:
Marty Simon
Jaar:
1996
Alt. titels:
LEXX 2.O: Super Nova, Super Nova
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Canada, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

LEXX 2.0: Super Nova (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken