Verenigd Koninkrijk 1981. Sciencefiction van Alan J.W. Bell. Met o.a. Peter Jones, Simon Jones, David Dixon, Sandra Dickinson en Mark Wing-Davey.

VPRO Cinema

Ergens in het heelal, op een blauwe planeet, leven mensen met trieste gezichten. Ze leven en werken voor stukjes papier die ze dan weer weggeven aan nutteloze zaken. Maar op een dag ontploft deze planeet. Twee stervelingen, Simon Jones en Dixon, overleven omdat ze terechtkomen op een ruimteschip dat toevallig in de buurt was. Ze houden echter niet van de po[KA3]ezie van het ruimtewezen dat hen terug het heelal instuurt. Zo komen ze terecht op de planeet Bethselamin. Absurde, krankzinnige tv-reeks (oorspronkelijk uitgezonden in zes delen) gebaseerd op een BBC- radio-reeks. Het geheel wordt met de meeste ernst verteld door Peter Jones. Een mengeling van speel-, teken- en experimentele film in de stijl van Monty Python, maar er schort wat aan de vlotheid van het geheel. Meermaals is het scenario van Douglas Adams totaal onbegrijpelijk. De camera werd bediend door Godfrey Johnson en Peter Hall.

credits

Regie:
Alan J.W. Bell
Cast:
Peter Jones, Simon Jones, David Dixon, Sandra Dickinson, Mark Wing-Davey, Joe Melia, Martin Benson, Michael Cule, Rayner Bourton, Gil Morris, David Learner, Stephen Moore, David Tate
Camera:
Godfrey Johnson
Muziek:
Bernie Leadon, Paddy Kingsland
Jaar:
1981
Alt. titels:
Hitch-Hiker's Guide To The Galaxy, The
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
Satire, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen