Verenigde Staten 1995. Horror van Michael Almereyda. Met o.a. Suzy Amis, Martin Donovan, Peter Fonda, Elina Löwenstein en Jared Harris.

VPRO Cinema

Nadja (L[KA3]owenstein) en Edgar (Harris) zijn een vampierentweeling. Ze zoeken een mogelijkheid om aan hun monsterlijke erfenis te ontsnappen, zeker nadat Dr. Van Helsing (Fonda) een staak door het hart van hun vader dreef. Samen met zijn neef Jim (Donovan) gaat deze op jacht naar de vervloekte tweeling nadat Jims vrouw gevallen is onder Nadja's betovering. Ook Edgars privé-verpleegster, Amis, wordt meegesleurd in een helse jacht die vanuit de duistere wijken van Brooklyn zal leiden naar het hartje van Transylvanië. Redelijke poging om het vampierengenre te vernieuwen, gemaakt met veel verbeelding maar weinig geld. Het was de bedoeling van regisseur/scenarist Almereyda om het klassieke Dracula-thema te koppelen aan het meer actuele gegeven van gebroken gezinnen. Het experiment is niet helemaal bevredigend te noemen. Fotografie van Jim Denault. David Lynch co-produceerde en verschijnt in een cameo-rol.

credits

Regie:
Michael Almereyda
Cast:
Suzy Amis, Martin Donovan, Peter Fonda, Elina Löwenstein, Jared Harris, Galaxy Craze, Karl Geary, David Lynch, Elina Löwensohn
Scenario:
Michael Almereyda
Productie:
Mary Sweeney, Amy Hobby
Camera:
Jim Denault
Muziek:
Simon Fisher-Turner
Montage:
David Leonard
Jaar:
1995
Genres:
Horror, Drama
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Verenigde Staten