Duitsland/Frankrijk 1996. Drama van Ghislain Allon en Michaela Heine. Met o.a. Jean-François Balmer, Jean Benguigui, Thierry Hancisse, Catherine Clément en Marcel Dubois.

VPRO Cinema

Is de baas van de hel het kwaad in persoon? Lucifer (Balmer) denkt daar anders over. Toch wordt hij van moord beschuldigd en hij moet voor het hemelse gerecht verschijnen. Als getuigen ten laste verschijnen enkele van de intelligentste denkers van de wereld, schrijvers, filosofen, kunstenaars. Lucifers advocaat (Benguigui) heeft alle moeite om zijn klant te verdedigen. Interessant expriment waaraan heel wat bekende namen hun medewerking verleenden. Een boeiend docudrama dat heel wat stof levert om zelf verder over te discuteren. In een verrassende, literaire stijl geschreven en geregisseerd door Allon en Heine. Het vraagt even moeite om je in te leven, maar het is beslist de moeite waard om het spel even mee te spelen. Schitterende fotografie van Jacques Loiseleux. Formaat 16/9.

credits

Regie:
Ghislain Allon, Michaela Heine
Cast:
Jean-François Balmer, Jean Benguigui, Thierry Hancisse, Catherine Clément, Marcel Dubois, Jacques Giès, Moshé Idel, Gérald Messadié, Gérard Miller, Charles Mopsik, Georges Morand, Abraham Pincas, Haïm Zafrani, Jean-Claude Bosquet, Yves Carles, Renée Delmotte, Victoire Guichard, André Leroux
Muziek:
David König
Jaar:
1996
Alt. titels:
Pitié du diable, La, Das Mitleid des Teufels, Mitleid des Teufels, Das
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Docudrama
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La pitié du diable (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken