Frankrijk 1996. Documentaire van Allain Bougrain Dubourg. Met o.a. Brigitte Bardot, Mijanou Bardot, Roger Vadim, Olga Horstig-Primuz en Christian Brincourt.

VPRO Cinema

De ex-filmdiva B.B. (1933) praat onverbloemd over haar loopbaan, haar liefdesleven en haar liefde voor de dieren. Enkele mensen die met haar werkten (of met haar gehuwd waren) komen enkele anecdotes vertellen. Het geheel staat op het peil van een artikel in een populair vrouwenblad en heeft eigenlijk weinig te zeggen over het innerlijke leven van de actrice of over de motieven die haar dreven. Brigitte is best een sympathieke meid, maar wie is eigenlijk geïnteresseerd in al deze onzin die opgedist wordt als een oppervlakkige talk show voor overjarige bakvisjes. De documentaire wordt opgeluisterd met fragmenten uit enkele van haar bekendste films. Haar zoon Nicolas Charrier componeerde de synthesizer muziek uit de score, Claude Bolling de orkestrale. Bougrain Dubourg schreef het scenario samen met Anne Amado en Catherine Poubeau. Jacques Renoir filmde het nieuwe beeldmateriaal. Nicam Stereo.

credits

Regie:
Allain Bougrain Dubourg
Cast:
Brigitte Bardot, Mijanou Bardot, Roger Vadim, Olga Horstig-Primuz, Christian Brincourt, Odette Berroyer, Christine Gouze-Rénal, Claude Bolling, Gunther Sachs
Scenario:
Bougrain Dubourg
Muziek:
Claude Bolling, Nicolas Charrier
Jaar:
1996
Alt. titels:
Bardot, Brigitte
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen