Frankrijk 1995. Drama van Bob Swaim. Met o.a. Brigitte Fossey, Hanns Zischler, Angelo Infanti, Mapi Golan en Claudia Gerini.

VPRO Cinema

Nadat haar huwelijk op de klippen is gelopen besluit chirurge Gabrielle (Fossey) zich toe te leggen op humanitaire hulp. Zo hoopt ze tevens om een oude studievriendin terug te vinden die verdween tijdens de burgeroorlog in Cambodja. Haar eerste missie brengt haar naar een Rode Kruiskamp aan de grens van Tha[KA3]iland, waar vluchtelingen van de Rode Khmers hun toevlucht zochten. Hier wordt ze ontvangen door Peter (Zischler) die de leiding heeft over het kamp. Tot haar verbazing worden de vluchtelingen nog steeds niet met rust gelaten. Aangrijpend drama van een jonge vrouw die terecht komt in een draaikolk van politiek geweld waardoor al haar dromen dooreengeschud worden. Fossey is schitterend in haar rol. Dominique Lancelot baseerde haar scenario op de autobiografische roman Chienne de vie je t'aime van Monique Brossard-Legrand en Carole de Carolis. Een warme hulde aan de internationale ziekenverzorgers. Formaat 16/9.

credits

Regie:
Bob Swaim
Cast:
Brigitte Fossey, Hanns Zischler, Angelo Infanti, Mapi Golan, Claudia Gerini, Ouk Senet, Jim-Adhi Limas, Marc Saez, Sann Sisamouth
Scenario:
Dominique Lancelot
Muziek:
Caroline Petit
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Femme de passions (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken