Verenigde Staten 1932. Komedie van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Leslie Howard, Myrna Loy, William Gargan en Neil Hamilton.

VPRO Cinema

De intellectuele, steenrijke uitgever en bon-vivant Howard heeft zich blijkbaar toch laten strikken wanneer hij zijn verloving aankondigt met Loy, een respectabel meisje uit de hogere kringen. Maar dan verschijnt Harding terug in zijn leven. Met haar had hij een flamboyante verhouding zonder verplichtingen. Maar nu zou ze graag trouwen. Howard staat voor een verscheurend dilemma. Toneelmatige dramatische komedie die goed gespeeld wordt, maar die nu erg verouderd overkomt. Harding als de losbollige minnares en Gargan als de alles behalve alledaagse butler van Howard stelen de show. Het toneelstuk van Philip Barry werd bewerkt door Horace Jackson. George Folsey zette alles in beeld. In Engeland uitgebracht als THE WOMAN IN HIS HOUSE. In 1946 hermaakt als ONE MORE TOMORROW.

credits

Regie:
Edward H. Griffith
Cast:
Ann Harding, Leslie Howard, Myrna Loy, William Gargan, Neil Hamilton, Ilka Chase, Henry Stephenson, Lini Stengel, Donald Dilloway
Muziek:
Max Steiner
Jaar:
1932
Alt. titels:
Animal Kingdom, The, Woman in His House, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

The Animal Kingdom (1932) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken