Verenigde Staten 1954. Western van Roy Kellino. Met o.a. Will Rogers, Jr., Joan Camden, Sally Fraser, Oliver Blake en Ralph Moody.

VPRO Cinema

Rogers, een berggids, wordt in een hotel gecontacteerd door Camden, een mysterieuze dame, die, op weg naar het westen, wil dat hij haar over de bergpas leidt. Hij is getuige van haar vermogen om kaarten in een pokerspel op voorhand aan te voelen. De portier vertelt hem van een meisje dat wekenlang afgezonderd leefde in de wildernis en, toen ze gered werd, over bovennatuurlijke krachten beschikte. De smid (Moody) was er getuige van, maar die weigert erover te praten. Diens dochter (Fraser) waarschuwt hem uit de buurt van de vrouw te blijven. Toch wil Rogers zijn kans wagen. Zo kan hij het geld misschien bijeen krijgen om de ranch van zijn dromen te kopen. Intrigerend, merkwaardig verhaal dat helemaal anders afloopt dan je denkt. Jammer dat Rogers zo afschuwelijk acteert. Don Martin baseerde het scenario op een kort verhaal van Kenneth Perkins. George T. Clemens hanteerde de camera.

credits

Regie:
Roy Kellino
Cast:
Will Rogers, Jr., Joan Camden, Sally Fraser, Oliver Blake, Ralph Moody, Rodolfo Hoyos, Jack George, Ralph Neff, Leo Carley
Scenario:
Don Martin
Camera:
George T. Clemens
Muziek:
Melvyn Lenard
Jaar:
1954
Alt. titels:
Seer, The, Voyante, La
Genres:
Western, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Drama Classics: The Seer (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken