Verenigde Staten/​Roemenië 1995. Horror van C. Courtney Joyner. Met o.a. Blake Bailey, Jon Finch, Ashley Lauren, Paul Mantee en Jeffrey Combs.

VPRO Cinema

Lowbudgetproducent Charles Band kreeg in de jaren 1980 veel bijval voor zijn stijlvolle, zij het inaccurate H.P. Lovecraft- bewerkingen, zoals RE-ANIMATOR (1985) van Stuart Gordon en FROM BEYOND (1986) eveneens van Gordon. Deze versie van weer een ander Lovecraft-verhaal riep bij de meeste fans weerzin op, omdat het oorspronkelijke gegeven van een stad geterroriseerd door onderaardse, kannibalistische mutanten hier is verworden tot een afgezaagde gangsterfilm. De bandieten komen een begraven schat zoeken op de avond dat het gewapende stadsvolk zich voorbereid op een gewelddadige confrontatie met de onderaardse vijand. Regisseur en scenarioschrijver Joyner heeft al met al een zwakke plot en een slecht gemonteerde film afgeleverd. Het camerawerk is van Adolfo Bartoli. Ook bekend als H.P. LOVECRAFTS LURKING FEAR.

credits

Regie:
C. Courtney Joyner
Cast:
Blake Bailey, Jon Finch, Ashley Lauren, Paul Mantee, Jeffrey Combs, Allison Mackie, Luana Stoica, Joe Leavengood, Vincent Schiavelli, Ashley Rae Lauren
Camera:
Adolfo Bartoli
Muziek:
Jim Manzie
Jaar:
1995
Alt. titels:
H.P. Lovecraft's Lurking Fear
Genres:
Horror, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten, Roemenië