Verenigde Staten/Roemenië 1995. Sciencefiction van Sam Irvin. Met o.a. Richard Paul Joseph, Maxwell Caulfield, Jackie Swanson, Jimmie F. Skaggs en Meg Foster.

VPRO Cinema

Dit vervolg op de ruimtevaartwestern OBLIVION (1994) ook van Irvin is een onsamenhangend verhaaltje over de galactische premiejager Sweeney (Caulfield), die naar Oblivion komt om een aantal bewoners te arresteren. De nog onervaren sheriff Zack Stone (Joseph) komt er midden tussenin te zitten. De filmers geven de merendeels gerenommeerde acteurs de vrije hand in het neerzetten van hun nogal flamboyante personages. Het einde laat met opzet veel zaken onuitgelegd; men gaat er kennelijk van uit dat de kijker zo gecharmeerd is dat hij het luie script vergeeft. En het moet gezegd dat de film voor een plezierig tijdverdrijf zorgt. Op video wordt deze rolprent voorafgegaan door een zes minuten durende reprise van momenten uit het oorspronkelijke OBLIVION. Het scenario is van Peter David. Het camerawerk is van Adolfo Bartoli, die ook de eerste film fotografeerde. Dolby.

credits

Regie:
Sam Irvin
Cast:
Richard Paul Joseph, Maxwell Caulfield, Jackie Swanson, Jimmie F. Skaggs, Meg Foster, Musetta Vander, George Takei, Andrew Divoff, Carel Struyken, Julie Newmar, Irwin Keyes, Isaac Hayes
Scenario:
Peter David
Camera:
Adolfo Bartoli
Muziek:
Pino Donaggio
Jaar:
1995
Alt. titels:
Oblivion 2, Oblivion 2: Backlash
Genres:
Sciencefiction, Western, Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, SF-Film, Neo-western
Landen:
Verenigde Staten, Roemenië

op televisie

0 uitzendingen

Backlash: Oblivion 2 (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken