Verenigde Staten 1994. Komedie van Julie Brown en Richard Wenk. Met o.a. Julie Brown, Khrystyne Haje, John Hoffman, Adam Storke en Priscilla Barnes.

VPRO Cinema

Deze tweedelige, voor de Amerikaanse kabel-tv geproduceerde parodie van zangeres/cabareti[KA2]ere/actrice Julie Brown (EARTH GIRLS ARE EASY, 1988 van Julien Temple) neemt twee werkelijk gebeurde schandalen op de korrel. Eerst wordt de draak gestoken met de poging van kunstschaatster Tonya Harding om haar rivale Nancy Kerrigan (Haje, in de film genoemd Cardigan) aan een blessure te helpen. In deel twee volgt de lugubere zaak van huisvrouw Lorena Bobbitt, die haar slapende man John castreerde. Brown speelt in beide delen de hoofdrol (ze regisseert bovendien het Harding-verhaal) en zet daartoe twee universeel onaantrekkelijke types neer, vol dubbelzinnige, hilarische grappen. In deel één valt meer te lachen, maar ook deel twee biedt voldoende leuks voor mensen die niet in de war raken van smakeloze moppen. De film is beslist beter dan de meeste andere met National Lampoon in de titel. Het scenario is van Charlie Coffey en Julie Brown. Het camerawerk is van Rex Nicholson. Ook bekend als ATTACK OF THE 5'2" WOMEN.

credits

Regie:
Julie Brown, Richard Wenk
Cast:
Julie Brown, Khrystyne Haje, John Hoffman, Adam Storke, Priscilla Barnes, Eric 'Sparky' Edwards, Liz Torres, Dick Miller, Stella Stevens, Lauren Tewes, Vicki Lawrence
Scenario:
Charlie Coffey
Productie:
Peter Manoogian, J. Marina Muhlfriedel, David Jablin, Charlie Coffrey, James P. Jimirro
Camera:
Rex Nicholson
Muziek:
Christopher Tyng, Plumeri
Jaar:
1994
Alt. titels:
Attack of the 5'2" Women, Attack of the 5 Ft. 2 Women
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Trash, Klucht
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen