Verenigde Staten 1993. Komedie van Gregory Mosher. Met o.a. Jack Lemmon, Matthew Broderick, Tawni Ash, Natalie Baird en Conn Barrett.

VPRO Cinema

Oudere toneelspeler Robert (Lemmon) praat over tijd en ruimte met jong aankomend talent John (Broderick), met wie hij een theaterseizoen de kleedkamer deelt. Hun dialogen zijn leuk, cynisch, bitter, somber en tragisch, maar steeds hartverwarmend. Robert kan geen kritiek velen en weigert in te zien dat zijn carrière op zijn eind loopt, terwijl John aanvankelijk erg tegen zijn collega opkijkt tot hij merkt dat Robert ook maar een mens is met alle zwakheden vandien. De losse structuur van het geheel geeft de kijker weinig kans om zich met de personages te identificeren, maar de twee hoofdrollen leveren een schitterende prestatie. Het scenario is van David Mamet naar zijn toneelstuk uit 1977. Hoewel het stuk middels het medium film toegankelijk werd gemaakt voor een veel groter publiek, is het nogal geforceerd en theatraal gebleven. Het camerawerk is van Freddie Francis en ziet er prachtig uit. Dolby Surround.

credits

Regie:
Gregory Mosher
Cast:
Jack Lemmon, Matthew Broderick, Tawni Ash, Natalie Baird, Conn Barrett, Margaret Berry, Nicole Burry, Liona Elliot, Brett Golden, Doug Hartshorn, Kelly Kidneigh, George Klein, Teresa Klorer, Jennifer Riley
Scenario:
David Mamet
Productie:
Thomas A. Bliss, Patricia Wolff, David Mamet, Marc Abraham, Paddy Cullen
Camera:
Freddie Francis
Muziek:
David Michael Frank
Montage:
Barbara Tulliver
Jaar:
1993
Alt. titels:
Life In The Theatre, A
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Life In The Theatre (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken