Verenigde Staten 1993. Thriller van Gregory Widen. Met o.a. Clancy Brown, Martin Kove, Costas Mandylor, Cheech Martin en Charles Martin Smith.

VPRO Cinema

Een ex-medewerker van Roger Lassen (Brown) is levenloos aangetroffen. Roger houdt zich al heel lang bezig met voodoo en had in het verleden een vriend geofferd om achter de geheimen van deze duistere riten te komen. Hieruit distilleerde hij het conserveringsmiddel Exthion-B, dat hij nu in de handel wil brengen. Er zijn echter stille, sterke krachten die hem tegenwerken. Als hij 's avonds thuiskomt, vindt hij een pop. Even later krijgt hij last van een stekende hoofdpijn. Pure horror met een sinister sfeertje dat heel knap is gebracht. Brown bewijst weer eens dat hij geknipt is voor dit soort rollen. Dankzij de grandioze make-up nog eens extra spannend. Het scenario van regisseur Widen mag zeer beslist origineel genoemd worden. Het camerawerk is van Levie Isaacs. Aflevering 12 van het vijfde seizoen, nummer 64 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Gregory Widen
Cast:
Clancy Brown, Martin Kove, Costas Mandylor, Cheech Martin, Charles Martin Smith, Jon Tenney, Brian Wimmer, Mark Jay Goodman, Judith Baldwin
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Levie Isaacs
Muziek:
Donald Markowitz
Jaar:
1993
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Half-Way Horrible, Half Way Horrible
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Voodoo
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen