Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Peter Maxwell. Met o.a. James Raglan, Charles Gray, Ernest Clark, Sarah Lawson en Michael Ripper.

VPRO Cinema

Professor Harper (Raglan) die bezig was met een omvangrijk, geheim kernonderzoek, is vermoord en zijn wetenschappelijke aantekeningen zijn gestolen. De geheime dienst roept de hulp in van Peter Brady. De belangrijkste verdachte werd gesignaleerd in Amsterdam. Voordat Brady met hem in contact kan komen, wordt deze echter op zijn beurt gedood. Jenny Reyden (Lawson) die hem liquideerde, werkt [KA1]o[KA1]ok voor de geheime dienst. Ze wordt aangehouden wegens moord. De enige getuige is de hotelportier (Ripper), maar Brady slaagt erin diens getuigenis te laten verdwijnen. Na[KA3]ief gedoe over spionage dat zich grotendeels afspeelt in (een Engelstalig) Amsterdam. De Nederlandse politie wordt afgebeeld als een stelletje oenen, terwijl de Britten (ook als je ze niet kunt zien) hoog intelligent zijn. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Bert Mason. Aflevering 16 van 39.

credits

Regie:
Peter Maxwell
Cast:
James Raglan, Charles Gray, Ernest Clark, Sarah Lawson, Michael Ripper, Peter Illing, Ewen Solon
Scenario:
Ian Stuart Black
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Bert Mason
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: The Vanishing Evidence, The, H.G. Wells' Invisible Man: The Vanishing Evidence, Vanishing Evidence, The, Pas de preuve
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
Spionage, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen