Ierland 1985. Komedie van Thaddeus O'Sullivan. Met o.a. Bob Hoskins, Brenda Fricker, Peter Caffrey, Eamon Kelly en Maeve Germaine.

VPRO Cinema

Dublin 1937. Fricker is helemaal weg van Clark Gable sinds ze de film SAN FRANCISCO zag. Ze begint haar man, Hoskins, steeds meer te zien als Gable. Ze wil dat hij een snor laat groeien en zich gaat kleden als haar held. Zij, van haar kant, gedraagt zich steeds meer als Jeanette MacDonald. Wanneer ze verneemt dat Gable zijn vrouw bedriegt, werkt ze dit uit op Hoskins. Grappige milieuschets met een dramatische ondertoon. Fricker tracht de realiteit van haar troosteloos bestaan te ontvluchten door fictie met de realiteit te verweven, tot ze het verschil niet meer ziet. Hoskins en Fricker kwijten zich uitstekend van hun taak. Andrew Pattman baseerde het scenario op een kort verhaal van Seán O'Faoláin. Aan de camera nam Jack Conroy plaats.

credits

Regie:
Thaddeus O'Sullivan
Cast:
Bob Hoskins, Brenda Fricker, Peter Caffrey, Eamon Kelly, Maeve Germaine, Jill Doyle, Helen Roche, Anto Nolan, Bobby Leppla, Eugene Kavanagh, Paul McCarthy
Scenario:
Andrew Pattman
Muziek:
John Buckley
Jaar:
1985
Alt. titels:
Woman Who Married Clark Gable, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Ierland

op televisie
0 uitzendingen