Duitsland 1993. Drama van Jörg Grünler. Met o.a. Heinz Hoenig, Götz Behrendt, Martina Gedeck, Peter Simonischek en Kirsten Block.

VPRO Cinema

Kort voor het einde van de WO II (1939-45) wordt de dertien- jarige Tom (Behrendt) op een spoorwegstation van zijn moeder gescheiden. Na maandenlange omzwervingen belandt hij in Wenen waar hij in de ru[KA3]inen de soldaat Kr[KA3]ucke (Hoenig), wiens beide benen geamputeerd zijn, leert kennen. Krücke probeert via een handeltje in zwarte markt te overleven. De twee sluiten vriendschap. Wanneer Krücke erin slaagt een doorreisvergunning in de wacht te slepen neemt hij Tom mee, richting Passau. Daar verliest de 'oorlogsheld' echter zijn nieuwe vriendje, want Toms moeder staat haar zoon op te wachten. In zijn eerste bioscoopfilm slaagt tv-regisseur Grünler erin nadrukkelijk de naoorlogse ellende te tekenen. Hoenig speelt overtuigend de hoofdrol van de innerlijk verscheurde zwarthandelaar. Een warm pleidooi voor menselijkheid. Naar motieven uit de gelijknamige roman van Peter Härtling. Het camerawerk van Gernot Roll is indrukwekkend.

credits

Regie:
Jörg Grünler
Cast:
Heinz Hoenig, Götz Behrendt, Martina Gedeck, Peter Simonischek, Kirsten Block, Florian Martens, Michael Kind, Marcus Becker, Susanne Lüning, Jochen Horst
Muziek:
Mick Baumeister
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Oorlogsfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Krücke (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken