Verenigde Staten 1955. Drama van Arthur Ripley. Met o.a. James Cagney, James Lydon, Sam Edwards, Allene Roberts en Charles Smith.

VPRO Cinema

Professor Cagney maakt zich klaar om naar zijn afscheidsceremonie te gaan. Hij heeft zijn twijfels. Is zijn taak echt volbracht? Is hij klaar om op pensioen te gaan? In de boeken die hij een laatste keer opruimt vindt hij enkele voorwerpen. Drie ervan zijn verbonden met studenten, een talentvolle tekenaar (Lydon), die in hoge mate gefrustreerd is door een handicap, een meisje uit goeden huize (Roberts) die in opstand komt tegen de maatschappij en een uitstekende student die zijn studies wil opgeven voor de sport (Edwards). Zij zullen hem zijn antwoord geven. Een indrukwekkende dramatische allegorie die, dank zij Cagney, die zichzelf speelt op verschillende leeftijden, een sterk impact heeft. Cagney bewijst hier nogmaals een van de grootste acteurs van zijn generatie te zijn. Het uitstekende scenario is van Larry Marcus. Achter de camera stond Harold Stine.

credits

Regie:
Arthur Ripley
Cast:
James Cagney, James Lydon, Sam Edwards, Allene Roberts, Charles Smith, Kathryn Card, Nancy Gilbert, Rita Walsh, Allene Coates
Scenario:
Larry Marcus
Camera:
Harold Stine
Jaar:
1955
Alt. titels:
Link In The Chain, A
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen