Frankrijk/Duitsland 1994. Thriller van Bruno Gentillon. Met o.a. Charlotte Valandrey, Suzanne von Borsody, Hans Schenker, Axel Moine en Vincent Grass.

VPRO Cinema

De bekende juwelierster von Borsody ontdekt dat haar man haar bedriegt met hun kinderoppas Valandrey en dat deze laatste van hem in verwachting is. Ze roept de hulp in van huurmoordenaars om het meisje te liquideren. Deze vergissen zich echter van verdieping en vermoorden de verkeerde baby-sit. Dan gijzelen ze het kind en eisen een valies vol juwelen in ruil. Von Borsody heeft alles gevolgd via de babyfoon, maar kan niet helpen daar de telefoon afgesloten is. Een thriller zoals er in Amerika al vele tientallen gemaakt werden. Alles wat je verwacht gebeurt, dus veel spanning hoef je niet te verwachten. Het conventionele scenario is van Edgar von Cossart en Fabrice Ziolowski. Aan de camera stond Houchang Baharlou. Formaat 16/9.

credits

Regie:
Bruno Gentillon
Cast:
Charlotte Valandrey, Suzanne von Borsody, Hans Schenker, Axel Moine, Vincent Grass, Tara Röhmer, Anne von Unstow, Gisela Trowe, Felix Schmitz
Scenario:
Edgar von Cossart
Camera:
Houchang Baharlou
Muziek:
Alex Constandinos, Raymond Donnez
Jaar:
1994
Alt. titels:
Meurtre à l'étage
Genres:
Thriller
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Baby Monitor (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken