Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Paul Seed. Met o.a. Ian Richardson, Michael Kitchen, Kitty Aldridge, Colin Jeavons en Diane Fletcher.

VPRO Cinema

Vierdelige politieke sequel van HOUSE OF CARDS, door dezelfde ploeg gerealiseerd. De Engelse politicus van de Conservatieve Partij, Richardson, wordt nu triomfantelijk als premier geïnstalleerd. Hij krijgt tegenwind van de voorzichtige en rechtschapen nieuwe koning Kitchen die geschokt is door de gevoelloze materialistische politiek van zijn premier. De machiavellistische partijbons, die in HOUSE OF CARDS, totaal corrupt was, is nu de machtigste man van Groot-Brittannië en gebruikt elke list uit de trucjesdoos om dat te blijven. Het antagonisme tussen Buckingham Palace en Downing Street 10 bereikt zijn hoogtepunt: de premier liegt zijn koning allerlei dingen voor en hij beschuldigt zijn koning zelfs een bloedeloze coup tegen de regering te organiseren. Finaal kiest de koning partij voor de oppositie. Net als HOUSE OF CARDS geschreven door Andrew Davies naar het boek van Michael Dobbs, destijds een raadgever voor de Tory's, met lekkere herkenbare zaken van de jaren 1990: de recessie, belegerde conservatieven, een nieuwe prinses die in compromitterende situaties wordt gefotografeerd, een corrupte partij-financier. De koning-met-een-sociaal-geweten is, volgens Dobbs, gebaseerd op Prins Charles.

credits

Regie:
Paul Seed
Cast:
Ian Richardson, Michael Kitchen, Kitty Aldridge, Colin Jeavons, Diane Fletcher, Nicholas Farrell, Rowena King, Bernice Stegers, David Ryall
Scenario:
Andrew Davies
Schrijver:
Michael Dobbs
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

To Play the King (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken