Canada/​Frankrijk 1994. Avonturenfilm van Arnaud Selignac. Met o.a. Jeff Fahey, Neve Campbell, Jacques Weber, Lorne Brass en Géneviève Rochette.

VPRO Cinema

Het Hoge Noorden van Canada. De jonge Campbell, wiens Indiaanse moeder bij haar geboorte overleden is, besluit niet langer naar school te gaan in de stad en keert terug bij haar vader, Weber. Ze sluit vriendschap met de wolfshond Bari, die zich normaal door niemand laat benaderen, maar die toch niet aarzelt om een beer aan te vallen die Campbell bedreigt. Dan verschijnt de Amerikaanse zooloog Fahey die niet ongevoelig is voor de charmes van de halfbloed. De vriendschap tussen een meisje en een wilde hond. Erg origineel is het allemaal niet, wel mooi en ontroerend gefilmd met een uitstekende Campbell. Jonathan Hales baseerde zijn scenario op de roman Bari The Wolf van James Oliver Curwood. Mooie fotografie van Michel Mandero. Bestaat in originele Engelse en Franse versies.

credits

Regie:
Arnaud Selignac
Cast:
Jeff Fahey, Neve Campbell, Jacques Weber, Lorne Brass, Géneviève Rochette, Billy Two Hats, Dana Williams, Richard Diaro Karoiakta, Creuze
Scenario:
Jonathan Hales
Muziek:
Alain Chamfort
Jaar:
1994
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Dierenfilm
Landen:
Canada, Frankrijk

waar te zien

on demand

op televisie