Duitsland/Oostenrijk 1995. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Damon Alburn, Roger Taylor, Brian May, John Deacon en Jim Beech.

VPRO Cinema

Een uitgebreid portret van de Britse popgroep Queen, vanaf hun prille begin tot het legendarische Freddie Mercury Tribute Concert op Wimbleton in 1992 en de revival in 1995 met het uitbrengen van een postume CD. We volgen de groep doorheen de diverse stadia van hun carri[KA2]ere, met de vele hoogtepunten zoals de persconferentie in Japan in 1975, hun concerten in Munchen (1979), Buenes Aires (1981) en Montreux (1986) en hun Magic Tour in 1986 met als apotheose het afsluitconcert in Knebworth dat een legendarisch evenement werd. Er wordt ook stilgestaan bij hun filmcarrière met muziek voor de films FLASH GORDON, HIGHLANDER en WAYNE'S WORLD, Mercury's optreden met operadiva Montserrat Caballé en natuurlijk de plotse dood van Mercury aan aids op 24 november 1991. De fans krijgen uiteraard een staalkaart van hun hits te horen en heel wat beroemde collega's spreken lof over Mercury en zijn groep. Erg objectief is het allemaal niet, want kritiekloos, maar dat zal de fans worst wezen. Andreas Schneider schreef het scenario. Research is van Ivo Kaloper en montage van Bardia Sanbouraktschi. De camera werd bemand door Hermann Dunzendorfer, Joe Molitoris, Matthew Gammage, Michael Robinson, Hans Selikovsky en Peter Röhsler.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Damon Alburn, Roger Taylor, Brian May, John Deacon, Jim Beech, Bob Geldof, Andy Taylor, Steve Harley, Phil Collins, Paul McCartney, Jeff Beck, Mike Myers, Liza Minnelli
Scenario:
Andreas Schneider
Muziek:
Queen
Jaar:
1995
Alt. titels:
Queen: A Match Made in Heaven
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Champions of the World (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken