Frankrijk/Zwitserland 1991. Misdaad van Serge Leroy. Met o.a. Roger Hanin, Sam Karmann, Jacques Martial, Christian Rauth en Daniel Rialet.

VPRO Cinema

Een clochard werd vermoord in een buurtbioscoop. De kleren die hij draagt zijn niet van hem en het bloed behoort niet tot zijn bloedgroep. Een en ander heeft te maken met Philippe Van Doren (Gendron), de Europese directeur van een machtige Japanse multinational. Commissaire Navarro (Hanin) vindt een samouraïzwaard, dat aan Van Doren behoort, en dat is dan het hek van de dam. Een af en toe geestige Hanin, die probeert de spelregels van een strijd met voor hem onbekende normen te begrijpen. Het scenario is van Jean-Luc Fromental, Joël Houssin, Daniel Riche en Tito Topin maar dit kwartet kon het geheel niet boven het alledaagse tillen. Aflevering 11 van het derde seizoen, nummer 11 van 112.

credits

Regie:
Serge Leroy
Cast:
Roger Hanin, Sam Karmann, Jacques Martial, Christian Rauth, Daniel Rialet, Maurice Vaudaux, Catherine Allégret, Laura Manszky, François-Eric Gendron, Emmanuelle Boidron
Scenario:
Jean-Luc Fromental
Productie:
Pierre Grimblatt, Jean Bigot, Nicolas Traube
Jaar:
1991
Alt. titels:
Samoura[KA3]i (Quai de l'étoile), Quai de l'étoile
Genres:
Misdaad, Familiefilm
Trefwoorden:
Policier, Familiefilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Navarro : Samouraï (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken