Verenigde Staten 1995. Drama van Rick Wallace. Met o.a. William Devane, Susan Sullivan, David Andrews, Cecil Hoffman en Tracy Griffith.

VPRO Cinema

Pilot voor de serie uit de titel, waarvan nog acht afleveringen van [KA1]e[KA1]en uur volgden, met twee extra regisseurs, Michael Nankin en Michael Pavone in volgende delen en nog een zestal scenarioschrijvers. We maken kennis met en volgen de gebeurtenissen van de machtige familie Monroe uit Maryland. In deze pilot wil de patriarch John Monroe (Devane) gouverneur worden, maar hij wordt ingehaald door een twintig jaar oude affaire met een vrouw, van wie werd beweerd dat zij een spionne was voor een buitenlandse mogenheid. Als dit aan het daglicht komt, treft het hem als een vuistslag en zijn huwelijk met de goede, oude en trouwe Kathryn (Sullivan) komt op de tocht te staan. Er zijn vijf kinderen: Billy (Andrews), die lid is van het congress en met iedereen in de koffer duikt, een astronaut (Eckholdt), Greer (Hoffman) die advocaat is, Gabrie (Tait) de eeuwige student, en Ruby (Griffith), die om het punt staat te scheiden omdat ze een relatie zou hebben met de Amerikaanse president. De serie is een schepping van Rick Kellard, die het scenario van deze aflevering schreef. Hij zorgde voor behoorlijk drama dat in hogere kringen speelt, en de familie Monroe zou zo geënt kunnen zijn op de Kennedy-clan. De dialogen zijn prittig en spiritueel. De regie van Wallace is goed. Het camerawerk voor alle episodes is van Steven Bernstein en het ziet er stijlvol uit. Stero.

credits

Regie:
Rick Wallace
Cast:
William Devane, Susan Sullivan, David Andrews, Cecil Hoffman, Tracy Griffith, Steven Eckholdt, Darryl Theirse, Tristan Tait, Lynn Clark, Vince Grant, Lillian D'Arc, Gerry Bamman
Productie:
Ira Marvin, Chip Johanessen, Rick Kellard
Muziek:
W.G. Snuffy Walden
Jaar:
1995
Alt. titels:
Monroes, The
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Americana, Politiek, Familiefilm, Soap opera, Salon-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Monroes (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken