Verenigde Staten 1995. Mysterie van Robert Singer. Met o.a. Mark Harmon, Robert Costanzo, Cindy Katz, Leelee Sobieski en Daphne Ashbrook.

VPRO Cinema

Deze serie van totaal negen delen, die in [KA1]e[KA1]en seizoen werden uitgezonden, gaat over Charlie Grace (Harmon), een gescheiden, ex-smeris uit L.A., die priv[KA1]edetective is geworden. Hij zorgt voor zijn dochter van twaalf, Jenny (Sobieski). Zij is de twistappel om de voogdij tussen hem en haar moeder Holly (Kozak). In deze eerste episode wordt Grace verdacht van moord op een ex-veroordeelde die dankzij hem in de bak terecht kwam. Hij had de dure eed gezworen Grace te laten betalen met zijn leven. Grace moet niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar is tegelijkertijd ook adviseur voor de knappe, aankomende actrice Lauren Lane (Ashbrook), die de rol van privé- speurneus gaat spelen in een film. Het spel is plichtmatig en de rolverdeling is nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De voice- over van Harmon werkt eerder storend dan dramatisch. Singer, die de personage van Grace bedacht en het scenario schreef voor deze episode toont zich geen meester; ook het viertal scenarioschrijvers en het zestal regisseurs, die hem hielpen de volgende afleveringen te maken deden evenmin een goede job. Het camerawerk van Richard Rawlings, Jr. ziet er goed uit en hij deelde het werk over de volgende afleveringen met Robert Primes en Shelley Johnson. Stereo.

credits

Regie:
Robert Singer
Cast:
Mark Harmon, Robert Costanzo, Cindy Katz, Leelee Sobieski, Daphne Ashbrook, Harley Jane Kozak, Janni Brenn, Allen Lulu, Castulo Guerra, Lawrence-Hilton Jacobs, Don Stark, Lou Sandoval
Productie:
Chris Long, Jim Michaels, Robert Singer
Muziek:
Jay Gruska
Jaar:
1995
Genres:
Mysterie, Misdaad, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Charlie Grace (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken