Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Robert Ellis Miller. Met o.a. Jack Scalia, Roxann Biggs, Bruce A. Young, Robert Knepper en Fritz Weaver.

VPRO Cinema

Niet al te sterke pilootfilm van de gelijknamige actieserie, die twee seizoenen achtereen werd uitgezonden. Constantine `Connie` Harper (Scalia) is een yuppie die in Wall Street in valuta handelde. Hij krijgt gevangenisstraf wegens fraude, die niet hij, maar een collega beging. Omdat hij de officier van justitie tijdens de behandeling van zijn zaak neersloeg, wordt hij in de zwaarbewaakte gevangenis geplaatst, waar hij celgenoot wordt van O.C. (Young), die hem helpt te overleven als zware jongens hem tot vrij wild maken. Eenmaal ontslagen gaat Connie om de schuld bij O.C in te lossen met loden schoenen op zoek naar Rosie Alvarez (Biggs), O.C.`s zus, die iets te maken zou hebben met gerommel in diamanten. Connie heeft in de petoet door zijn intelligentie en zijn keurige uiterlijk de reputatie opgebouwd dat hij de laatste strohalm is voor iemand die in uiterste nood verkeert. Dat geeft dan aanleiding tot een vari[KA3]eteit van actierijke avonturen. Het scenario is van Steve Haffman, Eric Weis en Maurice Hurley, die het personage van Connie met Joel Surnow had bedacht. Hij zou de tv-serie gaan produceren die volgde, en 22 afleveringen ging tellen. Nederlander De Lint is als Jacob Razak te zien in een (hernieuwde) poging om het in Hollywood te maken. Biggs heet in werkelijkheid Roxann Dawson. Het camerawerk is van Tom Lohman.

credits

Regie:
Robert Ellis Miller
Cast:
Jack Scalia, Roxann Biggs, Bruce A. Young, Robert Knepper, Fritz Weaver, Brent Jennings, Annie Corley, Brandon Smith, Derek de Lint
Scenario:
Steve Haffman
Camera:
Tom Lohman
Muziek:
Paul Haslinger
Jaar:
1994
Genres:
Actiefilm, Misdaad, Familiefilm
Trefwoorden:
Satire, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Pointman (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken