Verenigde Staten 1993. Thriller van Gary Davis. Met o.a. Christopher McDonald, Alyssa Milano, Judd Nelson, Dey Young en Jay Acovone.

VPRO Cinema

Politieman Mickey Flannery (McDonald) krijgt een zeer diepe inzinking na de moord op zijn vrouw. Pas vijf jaar later kan hij weer aan het werk. Zijn zoon Jason (Harris) is ondertussen opgegroeid tot een fors uit de kluiten gewassen rocker, die bij de meisjes in de smaak valt. Via zijn knappe vriendin Eve (Milano) belandt Jason in een louche nachtgelegenheid. Er wordt een serveerster vermoord en alle sporen leiden naar Jason. Zijn vader is uiteraard vastbesloten de onschuld van zijn zoon te bewijzen en zorgt ervoor dat de onderste steen boven komt. Deze slonzige film valt misschien nog op door Nelson (als Gideon), die ooit een veelbelovende acteur was, maar helaas gaat met deze routinemisdaadfilm zijn carrière toch bergafwaarts. Het speelfilmdebuut van Harris, die verder zijn loopbaan vervolgde in tv-films en series. Milano is natuurlijk een verschrikkelijk lekker stuk... Het scenario is van Michael Angeli en Gregory Miller. Het camerawerk is van Bryan England. Ook bekend als HIT BACK.

credits

Regie:
Gary Davis
Cast:
Christopher McDonald, Alyssa Milano, Judd Nelson, Dey Young, Jay Acovone, Lee DeBroux, Gregory Alan Harris, Harrison Page, Vincent Klyn
Scenario:
Michael Angeli
Productie:
Tony Amatullo, Ken Halloway
Camera:
Bryan England
Muziek:
David Bryan, Larry Fast
Jaar:
1993
Alt. titels:
Hit Back
Genres:
Thriller, Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, Trash
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Conflict of Interest (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken