Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Lisa Daniely, Philip Friend, Honor Blackman, Jack Watling en Julian Somers.

VPRO Cinema

Na beschoten te zijn tijdens een tussenlanding in het Midden- Oosten, vraagt de piloot Arthur Holt (Friend) bij aankomst in Londen de douane zijn toestel te doorzoeken. Hij gelooft namelijk dat een drugskartel achter de beschieting zit. Er worden inderdaad drugs gevonden... maar bij Holt zelf. Hij vraagt zijn goede vriend, de onzichtbare Peter Brady, hem uit de problemen te helpen. De zaak wordt nog erger als Arthur door een onbekende wordt neergeschoten in het bijzijn van zijn blinde echtgenote Katherine (Blackman, in een vroege rol). Knap in elkaar gestoken thriller met voor zijn korte speelduur een groot aantal verrassende wendingen. Schitterend is de auto-achtervolging met de blinde Katherine achter het stuur. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van producent Ralph Smart. Het camerawerk is van Bert Mason. Aflevering 9 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Lisa Daniely, Philip Friend, Honor Blackman, Jack Watling, Julian Somers, Leslie Phillips, Robert Raglan, Desmond Llewelyn
Scenario:
Ralph Smart
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Bert Mason
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Blind Justice, The, H.G. Wells' Invisible Man: Blind Justice, Blind Justice, Justice aveugle
Genres:
Sciencefiction, Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film, Misdaadthriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen