Verenigd Koninkrijk 1959. Avonturenfilm van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Adrienne Corri, Erich Pohlmann, Martin Benson, Peter Sallis en Howard Pays.

VPRO Cinema

De onzichtbare Peter Brady wordt door de Britse geheime dienst ingeschakeld om een agent op te sporen die verdwenen is in een Arabisch land, waar een Engeland-vijandige staatsgreep werd gepleegd (Lees: Egypte en denk aan de Suez- crisis van 1956). De zwaargewonde agent, die onder gewapende bewaking in een ziekenhuis ligt, weet alles over het verzet en het reilen en zeilejn van zijn opdrachtgevers. Als hij in handen van de vijand valt, vreest men dat hij gaat praten omdat de foltertechnieken meer dan verschrikkelijk zijn. Een stripachtig avontuur dat zo overdreven is dat het plezierig wordt. De verf op de gezichten van de Britse acteurs moet hen laten doorgaan voor boosaardige Arabieren. Het scenario is van producent Ralph Smart. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het camerawerk is van Arthur Graham. Aflevering 2 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Adrienne Corri, Erich Pohlmann, Martin Benson, Peter Sallis, Howard Pays, Douglas Wilmer, Derren Nesbitt, Derek Sydney
Scenario:
Ralph Smart
Camera:
Arthur Graham
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Crisis In The Desert, The, H.G. Wells' Invisible Man: Crisis In The Desert, Crisis In The Desert, Crise dans le d├ęsert
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Spionage, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen