Duitsland 1993. Mysterie van Heinz Schirk. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Martin May, Günter Bothur, Hannelore Elsner en Johannes Terne.

VPRO Cinema

Het jonge, knappe titelpersonage Reni Laube (Schmutzler) werkt voor een bouwbedrijf in Frankfurt. Haar baas Alfred Abt (Bothur) stort van een gebouw en het is meteen de vraag of dit een ongeval betreft of een moord. Hij is getrouwd met Gila Abt (Elsner), die de eigenaresse van de onderneming is. Kort daarop wordt Reni vermoord. Nogal wiedes dat Kommissar Brinkmann (Von Hassel) en zijn assistent Polizeihauptmeister Wegner (May) een verband zien tussen deze twee `gevallen`. Maar zij hebben het meeste last van Frank Sattler (Hasenfratz), die hopeloos verliefd was op Reni. Hij gaat zelf op zoek naar de dader en dreigt het recht in eigen hand te nemen. Het scenario van regisseur Schirk gaat over platbetreden krimi-paden, waartegen de competente rolverdeling niet is opgewassen. Het camerawerk is van Werner Hoffmann. Aflevering 270.

credits

Regie:
Heinz Schirk
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Martin May, Günter Bothur, Hannelore Elsner, Johannes Terne, Claudia Schmutzler, Oliver Hasenfratz, Klaus Barner, Michaela Heiser
Camera:
Werner Hoffmann
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
1993
Alt. titels:
Renis Tod
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Renis Tod (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken