Frankrijk 1994. Drama van Caroline Huppert. Met o.a. Christophe Malavoy, Philippine Leroy-Beaulieu, Jérémie Semonin, Raoul Billerey en Dimitri Rougeul.

VPRO Cinema

Op de terugweg van een vakantieverblijf in Bretagne kiezen drie kinderen het hazepad. Uitgeput en uitgehongerd verschuilen zij zich in het schip van beeldhouwer Eric (Malavoy). Als hij de verstekelingen vindt, is zijn eerste impuls hen bij de gendarmerie af te zetten. Maar ze kunnen niet meteen terug naar het vasteland en hij gaat zich aan het trio hechten. Eric besluit het drietal nog maar te laten blijven op zijn eilandje in de golf van Morbihan. Intussen zoekt Florence (Leroy-Beaulieu), de begeleidster van de kinderen, naar het drietal. Zou er nog iets moois opbloeien tussen haar en Eric? Een verhaaltje, dat te mooi is om waar te zijn, en dat zich afspeelt tegen fraaie, natuurlijke decors. De film werd in 1992 gedraaid maar werd pas twee jaar later voor het eerst uitgezonden. Het scenario is van Gina Biutti, Bernard Granger, Adder Isker en Caroline Huppert. Het camerawerk is van Robert Alazraki.

credits

Regie:
Caroline Huppert
Cast:
Christophe Malavoy, Philippine Leroy-Beaulieu, Jérémie Semonin, Raoul Billerey, Dimitri Rougeul, Paola Debiasi, Eric Savin
Scenario:
Gina Biutti
Camera:
Robert Alazraki
Muziek:
Serge Franklin
Jaar:
1994
Alt. titels:
Île aux mômes, L'
Genres:
Drama, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Familiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'île aux mômes (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken