Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van Marcus D.F. White. Met o.a. James MacPherson, Blythe Duff, Colin McCredie, Robert Robertson en Julian Glover.

VPRO Cinema

De eerste episode zonder Mark MacManus die in 1994 overleed. Als een eresaluut aan DCI Jim Taggart wordt zijn begrafenis getoond, bijgewoond door vrienden, collega`s en zelfs enkele schoften die hij de voorbije jaren inrekende. DI Mike Jardine (MacPherson) en DS Jackie Reid (Duff) komen nu hun baas er niet meer is, in het licht van de schijnwerpers. Hun eerste zaak is het onderzoek naar de ogenschijnlijke zelfmoord van de jonge Frances Shaw (McCredie). Haar lichaam werd uit de rivier opgedregd - dood door verdrinking luidt het oordeel van de lijkschouwer. Het mysterie neemt toe als Jardine en Reid ontdekken dat Frances door rondreizende hypnotiseur Tony Sabina (Laurenson) overtuigd werd dat zij Het Kanaal (32 km tussen Dover en Calais) kon overzwemmen. Als de gebeurtenissen rond Frances in het nieuws komen, is het met Tony's carrière gedaan. Nieuw in het team is McCredie als DC Stuart Fraser. Het scenario is van Glenn Chandler. Aflevering 32.

credits

Regie:
Marcus D.F. White
Cast:
James MacPherson, Blythe Duff, Colin McCredie, Robert Robertson, Julian Glover, Harriet Buchan, James Laurenson, Amanda Redman, Andrew Tiernan
Scenario:
Glenn Chandler
Jaar:
1995
Alt. titels:
Black Orchid
Genres:
Misdaad, Mysterie, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, Wraakfilm, Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Taggart: Black Orchid (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken