Frankrijk/Polen 1991. Drama van Krzysztof Rogulski. Met o.a. Jacques Bonnaffé, Thérèse Liotard, Marie Dubois, Pierre Vaneck en Brigitte Roüan.

VPRO Cinema

Drie jonge broers groeien op als Polen is bezet door nazi- Duitsland (1939-45). Hun vader (Bouillon), een dokter, zit in het verzet. De situatie in de grote steden wordt steeds nijpender en gevaarlijker. De ouders besluiten om de kinderen veilig onder te brengen in een dorpje in de bergen. De vrouw (Dubois) van de burgemeester (Vaneck) beschouwt hen als vreemde eenden in de bijt en laat geen gelegenheid voorbij gaan om de kinderen zwart te maken. De eerste burger is te laf om in te grijpen en de bevooroordeelde inwoners gedragen zich onverschillig. De oudste probeert tevergeefs in contact te komen met zijn ouders. Daarop besluiten ze op hun eigen manier aan de strijd deel te nemen: samen met drie andere kinderen bedenken ze een satirische toneelklucht, dat ze met ge[KA3]improviseerde rekwisieten opvoeren. De dorpelingen komen niet meer bij van het lachen. Een originele invalshoek om de oorlog te laten zien door de ogen van kinderen. Het is geen JEUX INTERDITS (1952) van René Clément, maar een boeiende film, wel wat lang, over het verkeren in uitzonderlijke omstandigheden. Sterk spel van de kinderen. Het scenario is van Rogulski en Agnès Poullin. Het camerawerk is van Gilles Moizon en Jacek Prosinski. Dolby Stereo. Ook bekend als LES ENFANTS DU VENT.

credits

Regie:
Krzysztof Rogulski
Cast:
Jacques Bonnaffé, Thérèse Liotard, Marie Dubois, Pierre Vaneck, Brigitte Roüan, Jean-Claude Bouillon, Jerzy Rogulski, Maciej Stuhr, Irena Sztyber, Kuba Jablonski, Piotr Grabka, Grzegorz Marcinkowski, Michal Prosinski, Corinne Ortega, Olivier Pajot, Marc Betton, Gilles Arbona, Ewa Decowna, Marek Walczewski, Jerzy Bonczak
Scenario:
Rogulski
Camera:
Gilles Moizon
Muziek:
Elisabeth Sikora
Jaar:
1991
Alt. titels:
Enfants de la guerre, Les, Dzieci wiatru, Enfants du vent, Les
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Polen

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants de la guerre (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken