Duitsland 1995. Drama van Ecki Ziedrich en Lutz Konermann. Met o.a. Helmut Zierl, Christina Plate, Leonard Lansink, Nadja Engelbrecht en Heinrich Schafmeister.

VPRO Cinema

Dertiendelige familieserie rond psychologiestudente en overtuigde feministe Eva (Plate) die een aardig bedrag heeft ge[KA3]erfd en met haar docent (Schafmeister), een product van de meibeweging 1968, een psychologiepraktijk wil openen in Frankfurt (am Main). Door een toevallige samenloop van omstandigheden en het woningtekort in die stad, moet zij het appartement delen met sjoemelaar Harald Hofmann (Zierl), die er met zijn studiegenoot Reginald (Lansink) een bemiddelingsbureau voor trouwlustige meisjes uit Polen wil starten. Dat en heel wat misverstanden leiden tot een komisch bedoelde kleine oorlog, waarin de vriendenkringen van Eva en Harald betrokken raken. Een en ander speelt zich veelvuldig af in Haralds stamkroeg `Ideenb[KA3]orse` en in Eva`s werkkring `Hexenwahn und Psychoanalyse`. Niet meteen een hoogvlieger qua originaliteit, een Duitse versie van de Amerikaanse successerie [KL]Cheers[KLE]. Lansink en Schafmeister zouden heel lang samenwerken in de krimi-reeks WILSBERG over antiquarische boekhandelaar en speurneus Georg Wilsberg (Lansink) en diens vriend Manni H[KA3]och (Schafmeister), ambtenaar bij bouw- en woningtoezicht in Münster. Het scenario is van Martina Brand en Thomas Kirdorf. Het camerawerk is van Hans- Jörg Allgeier. Mono.

credits

Regie:
Ecki Ziedrich, Lutz Konermann
Cast:
Helmut Zierl, Christina Plate, Leonard Lansink, Nadja Engelbrecht, Heinrich Schafmeister, Wolfgang Völz, Ralf Schermuly, Monica Kaufmann, Tamara Rohloff
Scenario:
Martina Brand
Productie:
Susan Schülte
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Muziek:
Joachim von Gerndt
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Feministische film, Familiefilm, Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Zoff und Zärtlichkeit (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken