Duitsland/Brazilië/Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1994. Komedie van Lizzie Borden, Clara Law, Monika Treut en Ana Maria Magalhães. Met o.a. Kamala Lopez-Dawson, Bryan Cranston, Liane Curtis, Kayla Allen en Sunshine Bainbridge.

VPRO Cinema

Vier regisseuses vertellen elk een `sexy` verhaal. In LET`S TALK ABOUT LOVE van de Amerikaanse Borden verdient Rosie (Lopez- Dawson) de kost bij een sekslijn. Ze ontmoet tenslotte een klant (Cranston) die haar opgeilt en ontdekt dat hij een sekstherapeut is. In TABOO PARLOR van de Duitse Treut wordt het zwoele verhaal verteld van een lesbisch stelletje, Claire (Barnes) en Jukia (S[KL23]eberg), die macho Franz (Kern) te grazen nemen voor een one night stand. Het derde verhaal WONTON SOUP van Law voert ons naar Hong Kong waar de Australische Chinees Adrian (Lounibos) en zijn vriendin Ann (Man) uit Hong Kong mijlen moeten overbruggen om tot elkaar te komen. In het vierde segment FINAL CALL van Magalh[KA6]aes gaat een jonge vrouw (Ohana) per trein van de Braziliaanse provincie naar Rio de Janeiro om er een vliegtuig naar New York te nemen. Onderweg proberen twee mannen haar aan te randen, maar ze wordt gered door een fotograaf met wie ze dan een affaire heeft. Dit laatste schuifje werd niet mee gemonteerd in de officiële op het filmfestival van Cannes gepresenteerde versie. Alleen in Brazilië kwam de film integraal uit. Zoals altijd het geval is met korte films bijeen gebracht in één grote bioscoopfilm, variëert de kwaliteit enorm en vreemd genoeg is het minst erotische deel van Law het aangrijpendst. Voor het overige een mooie maar tamelijk zinloze vingeroefening van het kwartet getalenteerde filmmaaksters. De titel slaat op de club van Franz in de derde episode. Het scenario is van Susie Bright en regisseuse Borden voor LET'S TALK ABOUT LOVE, van regisseuse Treut voor TABOO PARLOR, van Eddie Ling-Ching voor WONTON SOUP en van Eloí Calage en regisseuse Magalhães voor FINAL CALL. Het camerawerk is respectievelijk van Larry Banks, Elfi Mikesch en Arthur Wong. Dolby.

credits

Regie:
Lizzie Borden, Clara Law, Monika Treut, Ana Maria Magalhães
Cast:
Kamala Lopez-Dawson, Bryan Cranston, Liane Curtis, Kayla Allen, Sunshine Bainbridge, Tairrie B., Michelle Clunie, Wade Dominguez, Janet Haley, Robert Kotecki, Dianna Miranda, Buckley Norris, Ron Orbach, Ray Oriel, Ron Ray, Priscilla Barnes, Camilla Søeberg, Michael Carr, Peter Kern, Marianne Sägebrecht, Tim Lounibos, Hayley Man, Choi Hark-kin, Guilherme Leme, Claudia Ohana, Tonico Pereira, Vincent Cook, Hardy R. Franklin, Tanita Tikaram
Scenario:
Susie Bright
Productie:
Vicky Herman, Christopher Wood, Eddie Ling-Ching Fong, Teddy Robin Kwan, Michael Sombetzki, Monika Treut
Muziek:
Andrew Belling, Tats Lau
Jaar:
1994
Alt. titels:
Let's Talk About Love, Taboo Parlor, Wonton Soup, Final Call
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Episodenfilm, Tragikomedie, Lesbian moveie, Feministische film, Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Brazilië, Hongkong SAR van China, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Erotique (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken